Vaniljemuffins med krem 12
Festlige vaniljemuffins med farget krem av konditorfarge vil være barnas favoritt i selskapet. Disse deilige muffinsene er laget med ODENSE hvit bakesjokolade, og har en krem laget av melis, smør og kremost. Topp det hele med flotte figurer av marsipan
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 personer
-
Muffins
- 1 dl helmelk
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 3 egg
- 160 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljepulver
-
Krem
- 75 g smør
- 75 g melis
- 150 g kremost
- konditorfarge
-
Pynt
Slik gjør du
Keep screen on
-
Hakk sjokoladen fint, og smelt den i en kjele med melk. Rør smør, vaniljesukker og sukker til det får en bløt konsistens. Pisk et egg av gangen i. Sikt hvetemel og bakepulver inn i deigen. Rør inn sjokolademelken.
-
Sett ovnen på 175 °C over og undervarme. Fordel deigen i 12 muffinsformer, og stek muffinsene i 20-25 minutter.
-
Pisk smør og melis til det får en kremet konsistens. Ha et par dråper konditorfarge i kremen om dette er ønskelig. Pisk kremosten godt inn, slik at du får en ensartet krem. Ha kremen i en sprøytepose med stjernetyll, og sprøyt små topper på muffinsene.
-
Bruk konditorfarge til å farge marsipanen i den fargen du ønsker. Bruk så en kjevle til å kjelve marsipanen flat. Finn fram en pepperkakeform med katte-tema, eller skjær ut med en kniv. (Det kan være lurt å lage marsipan-kattene dagen før.). Stikk så marsipan-kattene ned i kremen på muffinsene.