Hjemmelagde kokosboller med lakris 25
Til alle som elsker både kokosboller og lakris, så er denne kombinasjonen helt uimotståelig. Med denne oppskriften trenger du en kjøkkenvekt og et termometer
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 25 stk.
-
Bunn
- 100 g sukker
- 40 g eggehviter
-
Skum
- 100 g sukker
- 10 g glukosesirup
- 0,50 vaniljestang
- 35 g vann
- 55 g eggehviter
- 20 g lakrispulver
-
Pynt
- lakrispulver
-
- frysetørka jordbær presset gjennom en sikt til støv
Slik gjør du
Keep screen on
-
Bunner: Bland marsipan og sukker. Tilsett eggehviter lidt etter lidt mens du rører rundt. Ha massen i en sprøytepose med stjernetyll. På et bakepapirkledt bakebrett sprøytes flatebunner på ca. 3 cm i diameter. Stekes på 210 ºC i ca. 8-10 min.
-
Skum: Sukker, sirup, vaniljefrøene og vann kokes opp på jevn varme til det når 122 ºC. Bruke en stavmikser med ballongvisp og pisk eggehvitene lett i ca. 10 min. Tilsett litt og litt av sukkerlaken mens du fortsetter og piske. Piskes inntil massen er helt avkjølt. Det tar ca. 15 min. Tilsett lakrispulveret og pisk til du har en jevn masse.
- Montering: Ha skummet i en sprøytepose. Lag små, passende topper på de avkjølte bunnene. Temperer den hvite sjokoladen. Dytt kokosbollene i en sjokolade eller hell hvit sjokolade over kokosbollene. Hvis du ønsker å helle sjokoladen over er det lurt å ha kokosbollene på en rist over vasken, eller være forberedt på litt søl! Dryss litt lakrispulver over kokosbollene før sjokoladen setter seg.