Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 8 anmeldelser

Kokosboller med bringebær 30

Friskt og søtt på samme tid. Prøv denne herlige kombinasjonen med bringebær til helgenkosen 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 30 stk.

  • 300 g sukker
  • 1 dl vann
  • 150 g eggehviter
  • 200 g bringebær (frosne)
  • 250 g mørk sjokolade (gjerne overtrekksjokolade)
  • frysetørka bringebær som pynt

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Skjær ca. 30 skiver ut av marsipanrullen. Legg skivene på stekebrett med bakepapir, og stek de ved 180 °C i 5-8 minutter.
  2. Kok raskt opp de frosne bringebærene slik at litt av væsken siver ut. Sil ut bærene og la de avkjøles.
  3. Kok opp sukker og vann i 2 minutter. Sukkerlaken er klar når den er "gyllen i kanten". Pisk eggehviten lett og tilsett deretter sukkermassen langsomt. Piskes stivt med en håndmikser ved middels hastighet i 15 minutter. (Det er viktig at massen blir pisket stiv.)
  4. Vend sammen bringebærene i det stivpiskede fyllet. Legg massen i en sprøytepose og sprøyt den ut på bunnene i små topper.
  5. Stek kokosbollene i 5 minutter ved 180 °C , slik at de får en fast overflate. Etter avkjøling pensles kokosbollene med smeltet mørk sjokolade. Dryss med frysetørkede bringebær.

Produkter brukt i oppskriften