Kokosboller med bringebær 30
Friskt og søtt på samme tid. Prøv denne herlige kombinasjonen med bringebær til helgenkosen
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 30 stk.
- 300 g sukker
- 1 dl vann
- 150 g eggehviter
- 200 g bringebær (frosne)
- 250 g mørk sjokolade (gjerne overtrekksjokolade)
- frysetørka bringebær som pynt
Slik gjør du
Keep screen on
-
Skjær ca. 30 skiver ut av marsipanrullen. Legg skivene på stekebrett med bakepapir, og stek de ved 180 °C i 5-8 minutter.
-
Kok raskt opp de frosne bringebærene slik at litt av væsken siver ut. Sil ut bærene og la de avkjøles.
-
Kok opp sukker og vann i 2 minutter. Sukkerlaken er klar når den er "gyllen i kanten". Pisk eggehviten lett og tilsett deretter sukkermassen langsomt. Piskes stivt med en håndmikser ved middels hastighet i 15 minutter. (Det er viktig at massen blir pisket stiv.)
-
Vend sammen bringebærene i det stivpiskede fyllet. Legg massen i en sprøytepose og sprøyt den ut på bunnene i små topper.
-
Stek kokosbollene i 5 minutter ved 180 °C , slik at de får en fast overflate. Etter avkjøling pensles kokosbollene med smeltet mørk sjokolade. Dryss med frysetørkede bringebær.