Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
45 minutter
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 4 anmeldelser

Kokosboller med nougat & marsipanbunn 30

Kokosboller er godt i seg selv, men med nougat og marsipanbunn blir det virkelig fest! Denne oppskriften passer perfekt til alle sesonger, inkludert jul. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 30 stk.

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Skjær ut 24 skiver (à ca. 0,5 cm) med ekte marsipan, og legg de på et stekebrett med bakepapir. Del nougaten i 24 terninger og legg på en bit på hver skive.
  2. Fyll: 300 g sukker og 1 dl vann kokes opp og kokes i 2 minutter. Sukkerlaken er klar når den er "gyllen i kanten". Pisk eggehviten lett og tilsett sukkerlaken langsomt. Massen piskes stivt med en håndmikser ved middel hastighet i ca. 15 minutter.
  3. Kokosbollefyllet sprøytes nå på bunnene med en sprøytepose.
  4. Stek kokosbollene i 5 minutter ved 180 °C , slik at de får en fast overflate. Etter avkjøling pensles kokosbollene med smeltet mørk overtrekk etter anvisning på pakken. Dryss gjerne over med frysetørkede bringebær eller annen valgfri pynt innen sjokoladen stivner helt.

Produkter brukt i oppskriften