Gresskarkake med trøffelkrem 8
Gresskarkake med trøffelkrem passer til enhver Halloween feiring, og er en sikker vinner på både pynt og smak. Denne saftige kaken med ODENSE hvit sjokolade og marsipan, samt revet appelsinskall vil alle barn og voksne elske.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 4 egg
- 1 revet appelsinskall av 1 økologisk appelsin
- 175 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2,50 dl kremfløte
- 1 rød og gul konditorfarge
-
Pynt
-
250 g
-
10 g
-
10 g
Slik gjør du
Keep screen on
-
Rør smør og sukker til en kremet blanding. Pisk eggene i et av gangen og pisk blandingen minst 1 minutt innen neste egg tilsettes.
-
Rør raspet marsipan og appelsinskall i deigen, og rør den til den er kremet. Tilsett siktet hvetemel og bakepulver i deigen. Hell deigen i en smurt springform. Stek kaken ved 150° C i ca. 1 time. La kaken kjøle seg ned.
-
Kok opp fløten, ta kjelen av og rør inn finhakket hvit sjokolade. Rør til den er helt smeltet. Avkjøl kremen.
-
Rør inn noen dråper konditorfarge (like deler, både rød og gul) i kremen, slik at den blir oransje. Pisk opp kremen. Smør kaken med trøffelkremen og sett den i kjøleskap i minst en time.
-
Pynt: Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken, og dekorer kaken med øyne og munn. Farg litt marsipan grønn, og form til en stilk og to blader.