Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
45 minutter
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Nougatcookies 16

Alle barnas favoritt - Nougatcookies med edderkopp-pynt er helt perfekte å servere på årets halloween feiring. Disse inneholder brun farin som gir cookiesene en deilig, seig og myk konsistens. Cookiesene kan enkelt pyntes med valgfri topping. Som forslag har vi pyntet dem med edderkopper av lakris godteri snører, Odense pastell perler og sjokoladekuler. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 16 stk.

  • 100 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 dl brun farin
  • 1 egg
  • 150 g hvetemel
  • 20 g kakao
  • 0,50 ts bakepulver
  • 1 knivspiss salt
  • 100 g Odense Nougat i små terninger
  • Pynt

  • lakris godteri snører
  • sjokoladekuler

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Pisk smør, brunt sukker og sukker sammen og rør inn egget. Tilsett de tørre ingrediensene og romtemperert nougat i små biter og rør sammen til en jevn masse.
  2. Trill deigen til 16 like stor kuler og legg de på to stekebrett med bakepapir. Trykk kule litt flate med håndbaken. Stekes ved 180 °C vanlig over/undervarme i ca. 10 minutter
  3. Klipp lakrissnørene i 128 biter à ca. 4 cm lengder. Lag værhår av lakrissnørene, nesen av Mokkabønner og øyer av Idun Mors hjemmebakte - Sjokolinser. Bruk gjerne litt melisglasur til å feste med.

Produkter brukt i oppskriften