Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
5,5 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 3 anmeldelser

Festlig iskake med nougat 10

Det er ekstra stas å servere hjemmelaget iskake på festen. Her finner du oppskriften på en nydelig variant laget med kransekakemasse og nougat fra Odense.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

  • 75 g hasselnøttkjerner
  • 75 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 2 ss sukker
  • 200 g ODENSE Nougat 150g
  • 0,50 dl Whisky
  • 5 dl kremfløte
  • Pynt

  • friske bær eks. bringebær og blåbær
  • ODENSE Chokoladesauce 175 g

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Sprøyt kransekakemassen ut på en bakeplate til to kakebunner ca. 20 cm i diameter. Glatt overflaten med en skje eller en kniv dyppet i varmt vann. Stek kakene ved 210 ° C i 7-8 minutter.
  2. Rist hasselnøttene i en tørr panne og gni skallene av.
  3. Smelt sukkeret i pannen, tilsett nøtter og rist til de er karamelliserte. Hell det ut på et stykke oljesmurt aluminiumsfolie og kjøl av.
  4. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
  5. Smelt nougat og whisky over vannbad og rør det inn i eggedosisen. Pisk fløten til krem og vend den inn i nougatkremen. Hakk de avkjølte, karamelliserte nøttene og vend dem inn i kremen. Legg bakepapir eller folie i en springform. Legg en av bunnene i formen, legg nougatkremen oppå og legg den siste bunnen på toppen.
  6. Sett iskaken i fryseren i minst 4 timer. Pynt med friske bær og marsipanroser før servering. Server evt. med sjokoladesaus.

Produkter brukt i oppskriften