Festlig iskake med nougat 10
Det er ekstra stas å servere hjemmelaget iskake på festen. Her finner du oppskriften på en nydelig variant laget med kransekakemasse og nougat fra Odense.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 personer
- 75 g hasselnøttkjerner
- 75 g sukker
- 2 stk. egg
- 2 ss sukker
-
200 g ODENSE Nougat 150g
- 0,50 dl Whisky
- 5 dl kremfløte
-
Pynt
- friske bær eks. bringebær og blåbær
-
ODENSE Chokoladesauce 175 g
Slik gjør du
Keep screen on
-
Sprøyt kransekakemassen ut på en bakeplate til to kakebunner ca. 20 cm i diameter. Glatt overflaten med en skje eller en kniv dyppet i varmt vann. Stek kakene ved 210 ° C i 7-8 minutter.
-
Rist hasselnøttene i en tørr panne og gni skallene av.
-
Smelt sukkeret i pannen, tilsett nøtter og rist til de er karamelliserte. Hell det ut på et stykke oljesmurt aluminiumsfolie og kjøl av.
-
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
-
Smelt nougat og whisky over vannbad og rør det inn i eggedosisen. Pisk fløten til krem og vend den inn i nougatkremen. Hakk de avkjølte, karamelliserte nøttene og vend dem inn i kremen. Legg bakepapir eller folie i en springform. Legg en av bunnene i formen, legg nougatkremen oppå og legg den siste bunnen på toppen.
-
Sett iskaken i fryseren i minst 4 timer. Pynt med friske bær og marsipanroser før servering. Server evt. med sjokoladesaus.