Hvit sjokoladeis i bakt hjerte 6
Oppskrift på hvit sjokoladeis i hjerte. Overrask din kjære med denne fine og hjemmelagede gaven på Valentine's eller til bursdagen!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 stk.
- 2 stk. eggehviter
- 100 g sukker
- 2,50 dl kremfløte
- 1 ss Limoncello (sitronlikør)
-
Pynt
-
ODENSE Frysetørret hindbær 15g
Slik gjør du
Keep screen on
-
Pisk eggehviten stiv, pisk i sukkeret, litt av gangen og pisk til marengsen er så stiv at du kan snu bollen opp-ned.
-
Varm fløten opp til kokepunktet og smelt sjokoladen i. Avkjøl fløten i kjøleskapet og pisk den deretter forsiktig lett og luftig. Vend forsiktig marengsen sammen med fløten, og smak evnt. til med limoncello.
-
Fordel isen i små hjerteformer og sett de i fryseren i ca. 3 timer. Isen skal være frossen, men ikke steinhard.
-
Sprøyt kransekakemassen ut i små hjerter på en stekeplate og stek de ved 200°C i ca. 8 minutter. Avkjøles på rist.
-
Anrett isen i de stekte hjertene og pynt evnt. med friske bringebær.