Vaniljeis med hylleblomstsaft 6
En fin dessert av rørt vaniljeis som er lett å lage. Den stekte marsipanene gir en knasende og sprø smak. De marinerte hylleblomst jordbærene gir en forfriskende og uimotståelig sommer smak.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 personer
- 1 l vaniljeis
- 1 dl hylleblomstsaft , konsentrat
- 500 g jordbær
- 1 dl hylleblomstsaft , konsentrat
- evt. frisk mynte
Slik gjør du
Keep screen on
-
Rør vaniljeis, 1 dl hylleblomstsaft og sjokolade sammen. Hell isen i en passende form og sett den i fryseren til den er fast og kremet.
-
Drys revet marsipan ut på en bakeplate med bakepapir og stek det til det er sprøtt og gyllent.
-
Rens bærene og del de største i to. Hell hylleblomstsaften over bærene. La bærene trekke i minst 1 time.
-
Form to kuler med en isskje og legg dem forsiktig oppi et passende glass. Pynt med 3-4 av de marinerte jordbærene og drys den stekte marsipanen over. Pynt evt. med frisk mynte. Server straks.