Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,5 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 3 anmeldelser

Vaniljeis med hylleblomstsaft 6

En fin dessert av rørt vaniljeis som er lett å lage. Den stekte marsipanene gir en knasende og sprø smak. De marinerte hylleblomst jordbærene gir en forfriskende og uimotståelig sommer smak.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 6 personer

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Rør vaniljeis, 1 dl hylleblomstsaft og sjokolade sammen. Hell isen i en passende form og sett den i fryseren til den er fast og kremet.
  2. Drys revet marsipan ut på en bakeplate med bakepapir og stek det til det er sprøtt og gyllent.
  3. Rens bærene og del de største i to. Hell hylleblomstsaften over bærene. La bærene trekke i minst 1 time.
  4. Form to kuler med en isskje og legg dem forsiktig oppi et passende glass. Pynt med 3-4 av de marinerte jordbærene og drys den stekte marsipanen over. Pynt evt. med frisk mynte. Server straks.

Produkter brukt i oppskriften