Vaniljeis med marsipanchips og nougatsaus 6
Oppskrift på den ultimate desserten: vaniljeis med marsipanchips og nougatsaus. Består av ekte marsipan, egg, kanel, sukker, kaffe, Odense nougat og vaniljeis. En nydelig kombinasjon av smaker.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 personer
- 1 stk. egg
- 1 ts kanel
- 1 ts sukker
- 4 ss kaffe
- 1 l vaniljeis
Slik gjør du
Keep screen on
-
Skjær 12 tynne skiver marsipan og legg de på en bakeplate med bakepapir og trykk de en anelse flate. Pensle med egg og dryss litt kanel og sukker på. Stek chipsene 7-8 minutter ved 200 °C på vanlig over/undervarme midt i ovnen.
-
Kjøl de ned på en rist og oppbevar de deretter i en lufttett boks.
-
Før servering, heller du litt kaffe i en tykkbunnet kjele, tilsetter hakket nougat. La det smelte sammen på svak varme, til sausen blir flytende.
-
Hell den varme sausen over isen, som du evt. har anrettet i glass, og dekorer med marsipanchips.