Krydderkake 8
Krydderkaken er en gammel favoritt. Med marsipan og smak av appelsin får den oss alle i skikkelig julestemning. Kaken kan bakes i en kakeform med hull i midten for å oppnå et resultat som illustrert på bilde, men også brødform kan benyttes. Kaken er pyntet med et deilig lag av flytende mørk bakesjokolade som gjør seg fint på julebordet.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
- 125 g smør
- 200 g brun farin
- 4 stk. egg
- 250 g hvetemel
- 1 ts natron
- 2 ts malt kanel
- 1 ts malt nellik
- 1 dl melk
- 0,25 dl appelsinjuice
- 1 stk. appelsinskall fra 1 økologisk appelsin
Slik gjør du
Keep screen on
-
Finn fram et rivjern og riv marsipanen grovt. Rør marsipanen godt sammen med smør og brunt sukker. Finn fram eggene. Ha ett egg i av gangen og rør det godt sammen.
-
Bland mel, natron, kanel og nellik sammen. Rør det inn i marsipanmassen sammen med melk, appelsinsaft og finrevet skall fra en appelsin.
-
Ha deigen i en 24 cm kakeform med hull i midten. Stek kaken ved 170 °C i ca. 55 min. Bruk en tannpirker eller en strikkepinne til å sjekke om kaken er ferdig stekt.
-
La kaken kjøle seg ned på en rist og pynt med smeltet sjokolade.