Sjokoladekake juletre 8
Alle elsker sjokolade, og Sjokoladekake juletre er derfor en sikker vinner for store og små i juleselskapet. Denne saftige kaken er enkel å lage og praktisk med et større selskap. Her er den formet som et juletre med bruk av juletreform, men andre former kan også brukes. Glasuren er laget av deilig ODENSE sjokolade, kombinert med kremfløte som gir den en perfekt konsistens og uimotståelig smak.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
-
Kage
- 200 g smør
- 1,50 dl espresso
- 250 g hvetemel
- 25 g kakao
- 300 g sukker
- 100 g brun farin
- 1 ts vaniljesukker
- 3 stk. egg
- 1 dl helmelk
- 1 ts natron
-
Glasur
- 1,50 dl kremfløte
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smelt sjokoladen sammen med smør og tilsett espressokaffe.
-
Deretter blandes de tørre ingrediensene, hvetemel, kakao, sukker, brunt sukker og vanilje i en skål. Egg, melk og natron piskes sammen i en annen skål.
-
Det hele blandes sammen og stekes i en juletreform eller i en 24 cm springform, ved 160° C i ca. 60 minutter. Avkjøl kaken etter steking.
-
Mens kaken stekes, forberedes glasuren.
-
Glasur: Fløten varmes opp og tilsettes hakket sjokolade, rør rundt til sjokoladen er smeltet. Smør den varme glasuren på kaken.