Brunsvinger med marsipan 1
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 1 stk.
-
Deig
- 400 g hvetemel
- 1,25 dl vann
- 1 egg
- 50 g smør
- 20 g sukker
- 20 g gjær
- 6 g salt
-
Fyll
- 200 g brun farin
- 200 g margarin
- 75 g mørk sirup
-
Pynt
- brun farin
Slik gjør du
Keep screen on
-
Løs gjæren opp i vann. Deretter tilsetter du sukker, salt, temperert smør og til slutt hvetemel. La deigen heve på bordet til dobbelt størrelse, før du legger deigen i en liten smurt stekepanne (ca. 30x20 cm). I mellomtiden forberedes fyllet.
-
Rør temperert margarin og brunt sukker sammen. Tilsett revet marsipan og sirup. Fyllet fordeles på deigen. Dekk kaken til og la dem heve ca. 1½ time.
-
Pynt kaken med et drys brunt sukker før kaken stekes ved 210° C i 10-12 minutter. Pynt evt. med sjokolade, M&M´s eller noe annet gøy.