Delfiakake 10
Delfiakake er en ekte juleklassiker! Med mørk bakesjokolade og myk nougat fra Odense er dette en nydelig oppskrift til årets konfektkake. Nyt!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 personer
- 250 g smør
- 100 g melis
- 4 stk. eggeplommer
- 30 stk. kjeks (ca. 190 gr.)
- 1 dl kremfløte
- godteri til pynt
Slik gjør du
Keep screen on
-
Kle en 1 1/2 liters brødform med bakepapir.
-
Hakk sjokoladen. Smelt sjokolade og delfiafett i en bolle over vannbad. Rør inn kaffe, visp sjokoladeblandingen glatt og jevn.
-
Visp egg og sukker til eggedosis. Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen, sjokoladerøren skal bli jevn og fin.
-
Fyll først litt sjokoladerøre i formen. Legg kjeks, marsipan og eventuelt geletopper lagvis med sjokoladerøre. Det skal være sjokolade mellom lagene og sjokolade på toppen.
-
Pynt etter eget ønske og la kaken stivne i kjøleskapet. Skjær kaken i tynne skiver ved servering.