Drømmekake med marsipan 20
Oppskrift på nydelig drømmekake med marsipan fra Odense. Denne kaken består av sukker, smør, ekte marsipan, vaniljestang, egg, melk, hvetemel og bakepulver. Kaken kan enkelt pyntes og passe til enhver anledning.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 20 personer
-
Kakebunn
- 250 g sukker
- 250 g smør
- 1 vaniljestang
- 5 egg
- 1 dl melk
- 325 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
-
Topping
- 100 g smør
- 150 g rørsukker
- 0,75 dl melk
- 100 g kokosmel
Slik gjør du
Keep screen on
-
Rør sammen sukker, smør, marsipan og vaniljefrø til det får en kremtet konsistens. Pisk eggene inn et av gangen og pisk i minst 1 min for hvert egg. Sikt mel og bakepulver i deigen, og rør den sammen med melk.
-
Hell deigen i en smurt stekepanne str. 22x30cm og stek den ca. 30 min ved 180 ° C varmluft.
-
Smelt smøret i en gryte. Tilsett sukker og melk, og kok det opp. Rør kokosflak og marsipan inn.
-
Smør kokosblandingen ut på kaken i et jevnt lag.
-
Stek kaken i ytterligere 8-10 min ved 210 °C varmluft til den blir gylden. Avkjøl i formen før servering.