Eplekake med marsipan 14
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 14 stk.
- 3 egg
- 250 g sukker
- sitronskall fra en usprøytet sitron
- 1 vaniljestang
- 200 g smør
- 250 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kardemomme, mortet
- 0,50 ts fint salt
- smør og mel til formen
- 5 modne epler
- kanelsukker blandet av 1 dl sukker og 1 tsk. malt kanel
-
Pynt
- 100 g smuttede mandler
- 2 ss kanelsukker
Slik gjør du
Keep screen on
-
Pisk sammen egg og sukker til det er kremet og luftig. Riv marsipan grovt, riv sitron grovt, del en vaniljestang på langs, skrap ut frøene og rør alt sammen inn i eggemassen. Smelt smøret ved svak varme og rør det inn i eggemassen.
-
Hell mel, bakepulver, kardemomme og salt i en bolle. Bland dette godt sammen. Sikt det inn i eggemassen og vend det forsiktig inn med en slikkepott.
-
Finn fram en springform med Ø 24 cm. Ha bakepapir kun på bunnen av springformen. Smør høykanten på formen med smør og drys deretter mel, slik at kaken ikke setter seg fast. Ha halvparten av deigen i den smurte springformen.
-
Skrell eplene, fjern eplekjernen og skjær dem i små båter. Vend eplebåtene i kanelsukker og legg et lag epler på deig som er i formen.
-
Ha resten av deigen i formen. Legg et lag med eplebåter på toppen av kaken. Strø mandler og kanelsukker over kaken.
-
Stek kaken ved 170 °C i ca. 1 time. Bruk en strikkepinne eller noe annet lignende til å sjekke om kaken er ferdig. Hvis det ikke fester seg deig til strikkepinnen, er kaken ferdig. Server gjerne med vaniljeis.