Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
40 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,6 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 27 anmeldelser

Eplekake med marsipan 14

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 14 stk.

  • 3 egg
  • 250 g sukker
  • sitronskall fra en usprøytet sitron
  • 1 vaniljestang
  • 200 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme, mortet
  • 0,50 ts fint salt
  • smør og mel til formen
  • 5 modne epler
  • kanelsukker blandet av 1 dl sukker og 1 tsk. malt kanel
  • Pynt

  • 100 g smuttede mandler
  • 2 ss kanelsukker

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Pisk sammen egg og sukker til det er kremet og luftig. Riv marsipan grovt, riv sitron grovt, del en vaniljestang på langs, skrap ut frøene og rør alt sammen inn i eggemassen. Smelt smøret ved svak varme og rør det inn i eggemassen.
  2. Hell mel, bakepulver, kardemomme og salt i en bolle. Bland dette godt sammen. Sikt det inn i eggemassen og vend det forsiktig inn med en slikkepott.
  3. Finn fram en springform med Ø 24 cm. Ha bakepapir kun på bunnen av springformen. Smør høykanten på formen med smør og drys deretter mel, slik at kaken ikke setter seg fast. Ha halvparten av deigen i den smurte springformen.
  4. Skrell eplene, fjern eplekjernen og skjær dem i små båter. Vend eplebåtene i kanelsukker og legg et lag epler på deig som er i formen.
  5. Ha resten av deigen i formen. Legg et lag med eplebåter på toppen av kaken. Strø mandler og kanelsukker over kaken.
  6. Stek kaken ved 170 °C i ca. 1 time. Bruk en strikkepinne eller noe annet lignende til å sjekke om kaken er ferdig. Hvis det ikke fester seg deig til strikkepinnen, er kaken ferdig. Server gjerne med vaniljeis.

Produkter brukt i oppskriften