Glutenfri polentakake med appelsin og marsipan 8
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 stk.
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 4 egg
- 150 g polenta
- revet appelsinskall av en økologisk appelsin
- 1 dl appelsinsaft , friskpresset
Slik gjør du
Keep screen on
-
Forvarm ovnen til 160 °C
-
Rør sammen smør og sukker. Kutt marsipanen i biter og legg i sammen med smøret og kjør sammen til en jevn røre.
-
Rør i eggene - ett av gangen og rør hvert egg i minst 1-2 minutter hver for seg.
-
Rør til sist inn polenta, appelsinskall og appelsinsaft. Hell røra i en smurt springform (ca. 22 cm), gjerne med bakepapir i bunnen slik at det er lettere å løsne kaken etter steking. Stek kaken midt i ovnen i 50-60 minutter. Hvis du synes kaken får for raskt farge, kan du dekke til med et stekepapir på toppen under stekingen.