Hvit sjokoladebrownie 8
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
-
Kake
- 125 g smør
- 175 g sukker
- 1 g vaniljestang
- 2 store egg
- 100 g hvetemel
- 1 knivspiss salt
-
Topping
- 250 g bringebær
- flaksalt
Slik gjør du
Keep screen on
-
Hakk sjokoladen i biter og smelt sjokoladen sammen med smøret i et vannbad. Vær forsiktig med varmen, ta av vannbadet når sjokoladen knapt er smeltet og rør heller sammen til massen er jevnt smeltet.
-
Pisk sukker og vaniljefrøene sammen med sjokoladen, og pisk deretter i eggene - ett om gangen. Sikt i hvetemel og salt og folde deigen forsiktig sammen med en sleiv.
-
Fyll deigen i en smurt form (ca. 20x20 cm) eller i en springform (Ø 24 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 170 °C varmluft i ca. 40 minutter til den er gjennomstekt.
-
La kaken avkjøles etter steking. Skjær den i ruter og pynt med friske bringebær og smeltet sjokolade eller ferdig sjokoladesaus