Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 7 anmeldelser

Hvit sjokoladebrownie med jordbærkrem 12

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Smelt smør og sjokolade på svak varme, gjerne over vannbad, og la den avkjøles litt.
  2. Pisk egg, sukker og vaniljefrøene luftig. Rør eggemassen og sjokoladen sammen. Sikt i mel og bakepulver , og rør rundt til det hele er godt blandet.
  3. Bland hakket sjokolade, marsipan og valnøtter i deigen.
  4. Legg stekepapir i bunnen av en lav form (ca. 24 x 24 cm) og hell massen i. Stek kaken ved 180 °C i 40-50 minutter. La den avkjøles.
  5. Smelt 50 g sjokolade over ett vannbad sammen med 1/2 dl kremfløte. Ta det av varmen og la det avkjøle litt. Pisk 1 dl kremfløte til saftig krem og bland den forsiktig med sjokolademassen og jordbærsyltetøyet.
  6. Legg kremen over i en sprøytepose og la den avkjøles i kjøleskapet. Skjær kaken i 12 stykker og sprøyt med jordbærkrem. Pynt med jordbær og evnt. sjokladehjerter.

Produkter brukt i oppskriften