Hvit sjokoladebrownie med jordbærkrem 12
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
- 125 g smør
- 3 stk. egg
- 300 g sukker
- 0,50 stk. vaniljestang , frø
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
-
Tilsettes i deigen til slutt
- 75 g valnøtter
- olje eller smør til formen
-
Topping
- 0,50 dl kremfløte
- 1 dl kremfløte
- 2 ss jordbærmarmelade
-
Pynt
- friske jordbær
- evt. sukkerhjerter
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smelt smør og sjokolade på svak varme, gjerne over vannbad, og la den avkjøles litt.
-
Pisk egg, sukker og vaniljefrøene luftig. Rør eggemassen og sjokoladen sammen. Sikt i mel og bakepulver , og rør rundt til det hele er godt blandet.
-
Bland hakket sjokolade, marsipan og valnøtter i deigen.
-
Legg stekepapir i bunnen av en lav form (ca. 24 x 24 cm) og hell massen i. Stek kaken ved 180 °C i 40-50 minutter. La den avkjøles.
-
Smelt 50 g sjokolade over ett vannbad sammen med 1/2 dl kremfløte. Ta det av varmen og la det avkjøle litt. Pisk 1 dl kremfløte til saftig krem og bland den forsiktig med sjokolademassen og jordbærsyltetøyet.
-
Legg kremen over i en sprøytepose og la den avkjøles i kjøleskapet. Skjær kaken i 12 stykker og sprøyt med jordbærkrem. Pynt med jordbær og evnt. sjokladehjerter.