Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,3 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 51 anmeldelser

Italiensk eplekake med sitron & marsipan 8

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 personer

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 4 egg
  • 150 g fintrevet ODENSE Ekte Marsipan
  • 2 ss Limoncello (sitronlikør)
  • 5 epler
  • 25 g mandelflak
  • Tilbehør

  • creme fraiche eller rørt vaniljeis

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggene - ett av gangen, og pisk godt sammen til en jevn og fin røre. Rasp marsipanen fint og rør dette sammen i røren med sitronlikøren eller raspet sitronskall. Del eplene i to, fjern kjernehuset og skjær de i brede båter.
  2. Legg eplene i en smurt ildfast form, og fordel røren utover eplene.
  3. Dryss med mandelflak og stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter. Server kaken kald med Creme Fraiche eller vaniljeis.

Produkter brukt i oppskriften