Italiensk eplekake med sitron & marsipan 8
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 4 egg
- 2 ss Limoncello (sitronlikør)
- 5 epler
- 25 g mandelflak
-
Tilbehør
- creme fraiche eller rørt vaniljeis
Slik gjør du
Keep screen on
-
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggene - ett av gangen, og pisk godt sammen til en jevn og fin røre. Rasp marsipanen fint og rør dette sammen i røren med sitronlikøren eller raspet sitronskall. Del eplene i to, fjern kjernehuset og skjær de i brede båter.
-
Legg eplene i en smurt ildfast form, og fordel røren utover eplene.
-
Dryss med mandelflak og stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter. Server kaken kald med Creme Fraiche eller vaniljeis.