Jordbærkake med jordbærshots 8
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 2 egg
- 125 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- revet appelsinskall fra 1 økologisk appelsin
-
Appelsinsirup
- appelsinsaft fra 1 appelsin
- 2 ss sukker
- 4 store jordbær
-
Jordbærshot
- 250 g friske jordbær
- 8 isbiter
- 1 dl jordbær sirup (grenedine eller annen konsentrert saft)
- 2 dl appelsinsaft , friskpresset
Slik gjør du
Keep screen on
-
Rør smør, sukker og marsipan bløt. Pisk eggene i et av gangen. Sikt mel og bakepulver inn i deigen og rør det godt inn i deigen sammen med revet appelsinskall.
-
Finn fram en springform som har Ø 24 cm. Du kan også bruke en dyp tærteform. Smør formen før bruk og drys litt mel over.
-
Ha appelsinsaft og sukker i en kjele og kok det opp til en tynn sirup. Skjær jordbærene i skiver, legg dem over kaken og hell sirupen over.
-
Stek kaken ved 150 ˚C varmluft i ca. 1 time og 15 min. Sjekk med en gaffel eller en strikkepinne om kaken er ferdig. Hvis det kommer deig på gaffelen, er ikke kaken ferdig stekt.
-
Ha findelte jordbær, isbiter, sirup og appelsinsaft i en blender. Blend det sammen og fordel drinken i 8 shotglass. Server snarlig sammen med kake.