Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,75 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Mazarinkake med appelsinsirup 12

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 personer

  • 5 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 150 g appelsinmarmelade
  • 100 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • Appelsinsirup

  • 150 g appelsinmarmelade
  • 0,50 dl hvit portvin
  • Evt. tilbehør

  • vaniljeis , fløteskum eller creme fraiche

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett appelsinmarmeladen samt rapset marsipan, og rør godt sammen.
  2. Sikt hvetemel og bakepulver i røren og rør sammen til en jevn og smidig røre. Rør inn til slutt smeltet smør, og hell det over i en smurt kakeform på 23 cm. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 150° C i 1 time og 15 min.
  3. Bland appelsinmarmeladen og portvin i en kjele, og kok den til konsistensen er som sirup. Hell sirupen over den nybakte varme kaken og sett den til avkjøling.
  4. Server med vaniljeis, pisket krem eller creme fraiche.

Produkter brukt i oppskriften