OL-kake 12
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 personer
- 5 egg str. M/L
- 300 g sukker
- 150 g appelsinmarmelade
- 25 g kakao
- 300 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 3 dl smeltet smør
-
Pynt
-
ODENSE Figurmarsipan Rød 200 g og andre farger marsipan (du kan også selv farge marsipan med fruktfarge)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Hakk sjokoladen grovt og smelt den over et vannbad.
-
Pisk egg og sukker skummende og luftig. Tilsett appelsinmarmelade samt revet marsipan, og pisk det kremet og luftig.
-
Sikt kakao, mel og bakepulver i deigen, og rør det godt sammen med det smeltede smøret og den smeltede sjokoladen.
-
Sett ovnen på 160 °C over- og undervarme. Hell deigen i en smurt mel drysset springform på ca. 22 cm i diameter. Stek kaken i ca. 1 time og 15 minutter. Bruk en tannpirker til å sjekke om kaken er ferdig. Stikk den ned i kaken, får den deig på seg er kaken ikke ferdig.
-
Avkjøl kaken på en rist. Ha marsipanlokket over kaken, og skjær vekk overflødig marsipan.
-
Del marsipan i fem like store deler. Farg hver del i en av fargene til OL-ringene, og form marsipanen til ringer. Dekorer kaken med OL-ringene.