Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 3 anmeldelser

Rabarbrakake med kokosmarengs 12

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 personer

  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 eggeplommer
  • 1 egg
  • 1 dl melk
  • 225 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 300 g rabarbra , snittede
  • 125 g sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 3 eggehviter
  • 200 g sukker
  • kokosflak

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Rør sammen smør, sukker og marsipan til du har en bløt og kremete masse. Det kan være fordel å bruke en kjøkkenmaskin. Pisk inn det hele egget, før du tilsetter en og en eggeplomme. La det gå minst 1 min mellom hver eggeplomme. Sikt i mel og bakepulver, før du tilslutt rører inn melken.
  2. Ha deigen i en smurt form på ca. 20*30 cm. Stekes på 175°C i 15 min i første omgang.
  3. Ha rabarbra, sukker og vaniljefrø fra vaniljestangen i en kjele og varmes forsiktig. La kompotten koke i ca. 5 min til den blir ganske tykk.
  4. Pisk eggehvittene stive før du tilsetter sukkeret litt og litt til du får en seig marengs. Vend tilslutt i revet marsipan.
  5. Smør rabarbrakompotten ut over kaken og topp med marengsen. Dryss over kokosflak og la kaken steke i 15 min. til marengsen er gyllen og sprø. La kaken avkjøle før servering.

Produkter brukt i oppskriften