Rabarbrakake med kokosmarengs 12
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 personer
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 3 eggeplommer
- 1 egg
- 1 dl melk
- 225 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 300 g rabarbra , snittede
- 125 g sukker
- 0,50 vaniljestang
- 3 eggehviter
- 200 g sukker
- kokosflak
Slik gjør du
Keep screen on
-
Rør sammen smør, sukker og marsipan til du har en bløt og kremete masse. Det kan være fordel å bruke en kjøkkenmaskin. Pisk inn det hele egget, før du tilsetter en og en eggeplomme. La det gå minst 1 min mellom hver eggeplomme. Sikt i mel og bakepulver, før du tilslutt rører inn melken.
-
Ha deigen i en smurt form på ca. 20*30 cm. Stekes på 175°C i 15 min i første omgang.
-
Ha rabarbra, sukker og vaniljefrø fra vaniljestangen i en kjele og varmes forsiktig. La kompotten koke i ca. 5 min til den blir ganske tykk.
-
Pisk eggehvittene stive før du tilsetter sukkeret litt og litt til du får en seig marengs. Vend tilslutt i revet marsipan.
-
Smør rabarbrakompotten ut over kaken og topp med marengsen. Dryss over kokosflak og la kaken steke i 15 min. til marengsen er gyllen og sprø. La kaken avkjøle før servering.