Sitronkake 8
Smør en rund springform (Ø 22 cm) eller firkantet 19x19 cm form. Bruk gjerne bakepapir i bunnen av formen, slik at det er lettere å ta kaken ut. Fordel røren i kakeformen og stek kaken på 160 °C midt i ovnen med vanlig over/undervarme i ca. 45 minutter. Stikk en trepinne midt i kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Er det røre på pinnen når du trekker den ut av kaken, må den stekes litt lengre
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
- 250 g smør
- 250 g sukker
- fintrevet sitronskall fra 2 ubehandlede sitroner
- sitronsaft fra 1 sitron
- 3 egg
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 100 g melis
- sitronsaft
Slik gjør du
Keep screen on
-
Riv marsipanen på et rivjern. Rør sammen romtemperert smør og sukker, tilsett revet marsipan og rør massen sammen. Pisk i eggene - ett av gangen i minst ett minutt hver for hver for seg. Tilsett hvetemel, bakepulver og raspet sitronskall og sitronsaft. Rør deigen sammen til en jevn masse
-
Smør en rund springform (Ø 22 cm) eller firkantet 19x19 cm form. Bruk gjerne bakepapir i bunnen av formen, slik at det er lettere å ta kaken ut. Fordel røren i kakeformen og stek kaken midt i ovnen med vanlig over/undervarme i ca. 45 minutter. Stikk en trepinne midt i kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Er det røre på pinnen når du trekker den ut av kaken, må den stekes litt lengre
-
Avkjøl kaken noen minutter i formen, ta den ut og avkjøl helt på rist
-
Lag en melisglasur av melis og sitronsaft, og fordel glasuren utover kaken.