Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 67 anmeldelser

Sitronkake 8

Smør en rund springform (Ø 22 cm) eller firkantet 19x19 cm form. Bruk gjerne bakepapir i bunnen av formen, slik at det er lettere å ta kaken ut. Fordel røren i kakeformen og stek kaken på 160 °C midt i ovnen med vanlig over/undervarme i ca. 45 minutter. Stikk en trepinne midt i kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Er det røre på pinnen når du trekker den ut av kaken, må den stekes litt lengre

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 personer

  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • fintrevet sitronskall fra 2 ubehandlede sitroner
  • sitronsaft fra 1 sitron
  • 3 egg
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g melis
  • sitronsaft

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Riv marsipanen på et rivjern. Rør sammen romtemperert smør og sukker, tilsett revet marsipan og rør massen sammen. Pisk i eggene - ett av gangen i minst ett minutt hver for hver for seg. Tilsett hvetemel, bakepulver og raspet sitronskall og sitronsaft. Rør deigen sammen til en jevn masse
  2. Smør en rund springform (Ø 22 cm) eller firkantet 19x19 cm form. Bruk gjerne bakepapir i bunnen av formen, slik at det er lettere å ta kaken ut. Fordel røren i kakeformen og stek kaken midt i ovnen med vanlig over/undervarme i ca. 45 minutter. Stikk en trepinne midt i kaken for å sjekke om den er ferdig stekt. Er det røre på pinnen når du trekker den ut av kaken, må den stekes litt lengre
  3. Avkjøl kaken noen minutter i formen, ta den ut og avkjøl helt på rist
  4. Lag en melisglasur av melis og sitronsaft, og fordel glasuren utover kaken.

Produkter brukt i oppskriften