Sitronkake med glasur 10
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 stk.
- 200 g bløtt smør + litt til formen
- 200 g sukker
- 0,50 dl sitronsaft
- 2 ss revet sitronskall (usprøytet)
- 4 store egg
- 225 g hvetemel
- 2 ss melk
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
-
Glasur
- 4 dl melis
- 4 ss eggehviter
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smør en 22 cm rund springform med smør eller nøytral olje og dryss litt mel i formen. Forvarm ovnen til 170 °C.
-
Riv marsipanen grovt på et rivjern. Rør sammen romtemperert smør med sukker, revet marsipan, revet sitronskall og sitronsaften. Tilsett eggene - ett av gangen og rør sammen til en jevn masse.
-
Vend de tørre ingrediensene vekselvis inn i massen med væsken til en jevn røre og tilsett hakket hvit sjokolade til slutt.
-
Fordel deigen i den smurte springformen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 170 °C i ca. 60 min.
-
Sjekk gjerne om kaken er ferdig stekt med en trepinne ved å stikke den ned midt i kaken. Henger det kakerøre igjen på pinnen, er den ikke helt ferdig stekt.
-
Pisk melis og eggehvite sammen til en luftig glasur. Fordel glasuren over kaken med en slikkepott. La glasuren stivne før kaken skjæres i biter og serveres.