Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,3 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Sjokoladekake med bringebær 12

Choko frangipane med bringebær - sjokoladekake med et snev av sommer.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

  • Bunn

  • 225 g hvetemel
  • 75 g melis
  • 25 g kakao
  • 125 g smør
  • 2 egg
  • 1 eggeplomme
  • Marsipankrem

  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 200 g friske eller frosne bringebær
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Bland mel, melis og kakao. Smuldre smøret i blandingen, og samle deigen med eggehviten og eggeplommene. La deigen hvile 30 minutter i kjøleskapet. Rull deigen ut og legg den i en terteform 26-28 cm i diameter.
  2. Legg et stykke bakepapir oppå. Fyll bunn kanten av terte/kakeformen med tørkede bønner, linser eller kikerter, slik at tertekanten holdes på plass, mens den bakes. Bak tertebunden i 12 minutter ved 200° C.
  3. Smelt smøret på svak varme. Hakk sjokoladen og smelt den i det varme smøret. Rør sammen sukker, revet marsipan, eggehviten og egg til du får en jevn og bløt marsipan-krem. Deretter rører du inn smøret.
  4. Bland sammen bringebær og sukker, og fordel det utover tertebunden. Deretter helles marsipan-kremen over. Bak terten/kaken i ca. 20 minutter ved 200° C. Server terten/kaken kald evt. kan du drysse litt melis over.

Produkter brukt i oppskriften