Sjokoladekake med bringebær 12
Choko frangipane med bringebær - sjokoladekake med et snev av sommer.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
-
Bunn
- 225 g hvetemel
- 75 g melis
- 25 g kakao
- 125 g smør
- 2 egg
- 1 eggeplomme
-
Marsipankrem
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 1 egg
- 1 eggeplomme
- 200 g friske eller frosne bringebær
- 1 ss sukker
Slik gjør du
Keep screen on
-
Bland mel, melis og kakao. Smuldre smøret i blandingen, og samle deigen med eggehviten og eggeplommene. La deigen hvile 30 minutter i kjøleskapet. Rull deigen ut og legg den i en terteform 26-28 cm i diameter.
-
Legg et stykke bakepapir oppå. Fyll bunn kanten av terte/kakeformen med tørkede bønner, linser eller kikerter, slik at tertekanten holdes på plass, mens den bakes. Bak tertebunden i 12 minutter ved 200° C.
-
Smelt smøret på svak varme. Hakk sjokoladen og smelt den i det varme smøret. Rør sammen sukker, revet marsipan, eggehviten og egg til du får en jevn og bløt marsipan-krem. Deretter rører du inn smøret.
-
Bland sammen bringebær og sukker, og fordel det utover tertebunden. Deretter helles marsipan-kremen over. Bak terten/kaken i ca. 20 minutter ved 200° C. Server terten/kaken kald evt. kan du drysse litt melis over.