Sjokolademoussekake 10
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 personer
-
Grov marsipanbunn
- 100 g sukker
- 2 egg
- 150 g bløtt smør
- 30 g hvetemel
- 75 g grovhakkede mandler
-
Sjokolademousse
- 1,50 dl kremfløte
- 1,50 dl kremfløte (pisket til fløteskum)
-
Sjokoladetopping
- 50 g smør
- 0,50 dl kremfløte
Slik gjør du
Keep screen on
Marsipanbunn:
-
Elt marsipan og sukker godt sammen. Tilsett deretter et og et egg mens du fortsetter og elte slik at massen ikke klumper seg.
-
Tilsett litt og litt av det romtempererte smøret til du får en jevn masse. Til sist har du i hvetemelet, før du så vender de hakkede mandlene forsiktig inn i marsipanmassen.
-
Ha deigen i en smurt springform på ca. 20 cm i diameter. Stekes på 175° C på varmluft i ca. 35-40 min. La den så avkjøle mens du tilbereder sjokolademoussen.
Sjokolademousse:
-
Hakk sjokoladen. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Pisk det godt sammen til du får en glatt røre. La røren stå til den blir romtemperert. Pisk resten av fløten til krem som så vendes inn, slik at du får en luftig mousse.
-
Fordel sjokolademoussen over den avkjølte marsipanbunnen. La kaken stå i kjøleskapet til dagen etter.
Sjokoladetopping (lages dagen etter når kaken har satt seg):
-
Hakk sjokoladen og smelt den sammen med smør i en skål over vannbad. Rør inntil du har en klumpfri røre. Tilsett deretter fløte og bland godt sammen. La sjokolademassen sette seg litt slik at den får en litt tykkere konsistens.
-
Ta kaken ut av springformen før du heller sjokoladetoppingen over. La det gjerne renne nedover sidene for en flott effekt.
Pynt kaken med friskebær og servér!