Små kokosboller med chili 25
Det er ikke mye som er så godt som kokosboller! Og hjemmelagde er virkelig noe spesielt. Her har vi litt chili i. Det gir en deilig smaksopplevelse. Smak til med cayennepepper, når marengsmassen er noe avkjølt.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 25 stk.
- Litt melis
-
Skum
- 200 g sukker
- 1 knivspiss kayennepepper
- 25 g glukosesirup
- 1 dl eggehvite (ca. 2-3)
-
Overtrekk
-
200 g eller ODENSE Mørk chokoladeknapper
- Evt. chilli (litt flak)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Rull marsipanen ut i ca. ½ cm tykkelse. Dryss med litt maisenna så den ikke henger fast i bordet eller rullen. Trykk ut ca. 25 små rundinger med en utstikker eller et lite glass, ca. 3 cm i diameter.
-
Ta et stekebrett med bakepapir og dryss på litt melis og legg på marsipanbunnene. Sett på kjøl i 20 minutter.
-
Kok sukker, cayennepepper, glukose og vann til det er 116 ˚C varmt. (bruk et sukkertermometer). Pisk eggehvitene helt stive med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Tilsett forsiktig sukkerlaken og pisk ved høyeste hastighet i noen minutter til massen er blank og helt stiv.
-
Fyll massen i en sprøytepose. Sprøyt fyllet på bunnene. La kokosbollene stå og "sette seg" i 1 time på kjøkkenbenken.
-
Smelt sjokoladen over vannbad etter anvisning på pakken. Se evnt. hvordan du tempererer sjokoladen under "Den søte skolen". Smør på sjokoladen med en bred pensel på kokosbollene. Pynt eventuelt med tørket chilifrø innen sjokoladen stivner helt.