Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1,25 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 9 anmeldelser

Små rabarbramazarinkaker med hvit sjokolade og marengs 12

Små rabarbramazarinkaker er den perfekte lille desserten å servere til noen du er glad i! Den søte smaken av rabarbra med hvit sjokolade er uimotståelig god. En perfekt blanding av sødme og syrlighet i hver bit. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 12 stk.

  • Syltede rabarber

  • 300 g rensede rabarbra
  • 1,50 dl vann
  • 150 g rørsukker
  • Marzarinkager

  • 1 vaniljestang
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 3 egg
  • 160 g hvetemel
  • 1,50 ts bakepulver
  • 100 g ODENSE Hvit Bakesjokolade eller annen hvit sjokolade
  • Marengs

  • 2 eggehviter
  • 80 g sukker

Slik gjør du

Keep screen on

Syltet rabarbra

  1. Skjær rabarbraen i små biter på ca. 2 cm.
  2. Ha rabarbraen, vannet og rørsukkeret i en panne og kok på svak varme i 5-10 minutter. til rabarbraen er mør og sukkeret er oppløst.
  3. Ta kjelen av varmen og avkjøl rabarbraen.
  4. Sil rabarbraen fra laken og spar både laken og rabarbraen til senere.

Mazarinkaker

  1. Slå på ovnen på 175°C.
  2. Del vaniljestangen og skrap ut frøene i litt av sukkeret.
  3. Riv marsipanen grovt og bland den med sukker og vaniljesukker.
  4. Tilsett smøret og rør godt.
  5. Rør inn eggene ett om gangen.
  6. Vend forsiktig inn mel, bakepulver og 0,5 dl av rabarbralaget i deigen. (Lagre resten)
  7. Hakk den hvite sjokoladen og vend den inn i deigen.
  8. Fordel røren i 12 muffinsformer og trykk forsiktig syltet rabarbra inn i midten av hver kake.
  9. Stek kakene i ca. 25 min, til de er gylne. 
  10. Ta ut kakene og ringle resten av glasuren over mens de fortsatt er varme.
  11. Avkjøl kakene.

Marengs:

  1. Pisk eggehvitene stive.
  2. Tilsett sukkeret gradvis og pisk til en marengs.
  3. Ha marengsmassen i en sprøytepose med rund tyll.
  4. Pynt kakene med marengs og brenn forsiktig med en creme brulé-brenner.

Produkter brukt i oppskriften