Små rabarbramazarinkaker med hvit sjokolade og marengs 12
Små rabarbramazarinkaker er den perfekte lille desserten å servere til noen du er glad i! Den søte smaken av rabarbra med hvit sjokolade er uimotståelig god. En perfekt blanding av sødme og syrlighet i hver bit.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
-
Syltede rabarber
- 300 g rensede rabarbra
- 1,50 dl vann
- 150 g rørsukker
-
Marzarinkager
- 1 vaniljestang
- 150 g sukker
- 150 g smør
- 3 egg
- 160 g hvetemel
- 1,50 ts bakepulver
-
Marengs
- 2 eggehviter
- 80 g sukker
Slik gjør du
Keep screen on
Syltet rabarbra
- Skjær rabarbraen i små biter på ca. 2 cm.
- Ha rabarbraen, vannet og rørsukkeret i en panne og kok på svak varme i 5-10 minutter. til rabarbraen er mør og sukkeret er oppløst.
- Ta kjelen av varmen og avkjøl rabarbraen.
- Sil rabarbraen fra laken og spar både laken og rabarbraen til senere.
Mazarinkaker
- Slå på ovnen på 175°C.
- Del vaniljestangen og skrap ut frøene i litt av sukkeret.
- Riv marsipanen grovt og bland den med sukker og vaniljesukker.
- Tilsett smøret og rør godt.
- Rør inn eggene ett om gangen.
- Vend forsiktig inn mel, bakepulver og 0,5 dl av rabarbralaget i deigen. (Lagre resten)
- Hakk den hvite sjokoladen og vend den inn i deigen.
- Fordel røren i 12 muffinsformer og trykk forsiktig syltet rabarbra inn i midten av hver kake.
- Stek kakene i ca. 25 min, til de er gylne.
- Ta ut kakene og ringle resten av glasuren over mens de fortsatt er varme.
- Avkjøl kakene.
Marengs:
- Pisk eggehvitene stive.
- Tilsett sukkeret gradvis og pisk til en marengs.
- Ha marengsmassen i en sprøytepose med rund tyll.
- Pynt kakene med marengs og brenn forsiktig med en creme brulé-brenner.