Stikkelsbærkake 6
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 personer
- 2 store egg
- 1,50 dl sukker
- 0,50 vaniljestang
- 2 dl hvetemel
- 1,50 ts bakepulver
- 1 knivspiss salt
- 1 dl melk
- 25 g smør
- 200 g stikkelsbær
- 1 dl perlesukker
- melis
- creme fraiche eller fløteskum
Slik gjør du
Keep screen on
-
Pisk egg og sukker lyst og luftig sammen med vaniljekorn. Bland hvetemel, bakepulver og salt sammen i en bolle og sikt det inn i massen og vend inn revet marsipan. Varm opp melk med smør til smøret er smelte, avkjøl litt vend det lett inn i massen.
-
Del stikkelsbærene i to og vend de i sukker.
-
Hell kakerøra i en smurt 24 cm terte- eller kakeform. Dryss over stikkelsbærene.
-
Stek kaken i ca. 45-50 min. ved 190 °C varmluft, eller til kaken er gjennomstekt.
-
Servèr gjerne kaken lun med vaniljeis eller pisket krem.