Appelsindrøm 8
Deilig appelsindrøm med smak av mørk sjokolade, marsipan og appelsin. Denne kaken passer perfekt som en nydelig dessert til dine gjester i julen. Kaken består av tre lag med marsipan og krem, og er dekket av et tynt lag smeltet mørk sjokolade.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 8 personer
- 20 g honning
- 100 g smør
- 0,50 stk. saften fra appelsin
- 2 dl kremfløte
-
Sjokoladeovertrekk
Slik gjør du
Keep screen on
-
Sjokolade, honning og smør smeltes og tilsettes appelsinsaft. Kremen blandes med 2 dl pisket kremfløte. Marsipanpølsen skjæres i avlange, firkantede skiver i ca. 1 cm tykkelse.
-
3 lag med krem og 3 lag marsipan legges skiftvis i en avlang form, ca. 5 cm høy. Start med et lag krem og slutt med et lag marsipan. Kaken settes til avkjøling i kjøleskap i 3 timer.
-
Deretter snus kaken ut av formen, og overtrekkes med smeltet mørk sjokolade.