Eplestenger med marsipan og Calvados 4
Tom for dessert ideer? Prøv vår herlige oppskrift på nydelige eplestenger med marsipan og Calvados. En flott dessert med deilig smak av epler, marsipan og sjokolade. Våre eplestenger består av Odense marsipan, vann, rørsukker, honning, eple og Odense mørk overtrekk.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 4 stk.
- 1 cl
- 1 dl vann
- 1 dl rørsukker
- 1 ss honning
- 1 stk. eple
-
100 g
Slik gjør du
Keep screen on
-
Elt marsipan med Calvados likør og form til 4 marsipanbrød.
-
Skrell et eple og skjær det i tynne skiver. Lag en sukkerlake av vann, rørsukker og honning og gi det et oppkok. Tilsett eplene, og kok de møre og gyllene.
-
Ta eplebitene opp og fordel de på toppen av marsipanbrødene. Kok laken inn og pensle den på eplene. Dypp de avkjølte eplestengene i smeltet mørk sjokolade.