Klassiske konfektsnitter 10
Klassiske konfektsnitter er en enkel, men veldig god og effektiv måte å lage konfekt på. Med deilig smak av marsipan og nougat kan denne nytes enten alene eller med 10 andre gjester. Pynten er så klart frivillig, så her er det bare å ta frem sine kunstneriske ferdigheter og lage et mesterverk. Herlig aktivitet for både voksne og barn.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 10 personer
- 1 ss melis
-
Overtrekk og pynt
Slik gjør du
Keep screen on
-
Kjevle marsipanen ut med litt melis til et rektangel med en tykkelse på ca. 3 mm.
-
Skjær nougaten i tynne skiver på ca. 3 mm og fordel skivene på halvparten av marsipanen.
-
Brett den andre halvdelen av marsipanen over nougaten. Trykk konfekten godt sammen.
-
Skjær kantene til, slik at du får fine jevne kanter.
-
Temperer sjokoladen i en skål ved meget lav varme over et vannbad – vær tålmodig. Du kan lese mer om hvordan man tempererer sjokolade under fanen Den Søte Skole, eller du kan lese på pakningen.
-
Pensle sjokoladen på toppen av konfekten. Pynt konfekten etter eget ønske, og la deg gjerne inspirere av bildet. La sjokoladen stivne, og skjær opp konfekten i snitter.