Kokoskonfekt med salt karamell 14
Ingen klarer å motstå denne lekre konfekten med marsipan, salt karamell og kokosflak. Ikke bare ser de flotte ut, men smaker også utrolig godt. Kokoskonfekt med salt karamell er en sikker vinner for helgen, så her det bare å sette i gang. Den kan pyntes som på bilde ved å drysse flaksalt over karamellen sammen med kokosflak!
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 14 stk.
- 75 g sukker
- 100 g creme fraiche
- 25 g glukosesirup
- 25 g smør
- 35 g kokosmel
- kokosflak
- flaksalt
Slik gjør du
Keep screen on
-
Vi begynner med karamellen. Ha sukkeret i en kasserolle og varm det opp ved høy temperatur til det karamelliseres og blir lysebrunt.
-
Senk deretter temperaturen og tilsett creme fraiche og glukose. Kok opp til 105° C og kjøl deretter ned til ca. 40° C.
-
Tilsett smøret og pisk det sammen for å få en fin og glatt karamell.
-
Dekk så kasserollen til med film og sett den til side. Det kan være lurt å lage karamellen dagen før og la den stå romtemperert. Den kan bli for hard og vanskelig å jobbe med hvis den oppbevares i kjøleskap.
-
Rull ut marsipanen til et rektangel på ca. 8x14 cm. Skjær så ut ca. 12-14 mindre stykker á 2x4 cm.
-
Temperer sjokoladen. Se Den Søte skolen for tips om hvordan lykkes med temperering av sjokolade på https://www.odense-marcipan.no/den-soete-skolen/temperering-av-sjokolade/
-
Dypp marsipanstykkene i den tempererte sjokoladen opp til kanten, sånn at sjokoladen dekker bunnen og kantene rundt. Legg dem så på et bakepapir på et fat e.l.
-
Fyll karamellen på en sprøytepose og dekorer marsipanstykkene på toppen som på bildet hvis ønskelig. Dryss over saltflak og kokosflak.