Marsipanmedaljonger med salt karamell og nougat 18
ODENSE Marsipan med Salt Karamellsmak er en grovrevet marsipan med en god smak av salt karamell. Marsipanen inneholder 50% mandler og egner seg godt til å bruke til konfekt.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 18 stk.
- litt flaksalt til pynt
Slik gjør du
1. Rull ut marsipanen med en kjevle til den er ca. 8 mm i tykkelse
2. Del nougaten i to. Du har kun behov for halvparten av nougaten (75 g) i denne oppskriften
3. Bruk "langsiden" av nougaten og skjær av tynne skiver. Legg skivene på marsipanen og trykk dem godt fast. Fordelingen bør være ca. 2/3 marsipan og 1/3 nougat.
4. Bruk en liten, rund utstikker for å trykke ut marsipanmedaljongene.
5. Temperer sjokoladen over et vannbad, eller i mikrobølgeovn (se veiledning for temperering av sjokolade under Tips & Triks).
6. Dypp marsipanmedaljongene enkeltvis i den tempererte sjokoladen, og legg de på et stykke bakepapir.
7. Før sjokoladen har tørket helt, kan medaljongene pyntes med litt flaksalt blandet med gullstøv, eller annen valgfri pynt.