Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 6 anmeldelser

Marsipanmedaljonger med salt karamell og nougat 18

ODENSE Marsipan med Salt Karamellsmak er en grovrevet marsipan med en god smak av salt karamell. Marsipanen inneholder 50% mandler og egner seg godt til å bruke til konfekt.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 18 stk.

Slik gjør du

Keep screen on

1. Rull ut marsipanen med en kjevle til den er ca. 8 mm i tykkelse

2. Del nougaten i to. Du har kun behov for halvparten av nougaten (75 g) i denne oppskriften

3. Bruk "langsiden" av nougaten og skjær av tynne skiver. Legg skivene på marsipanen og trykk dem godt fast. Fordelingen bør være ca. 2/3 marsipan og 1/3 nougat.

4. Bruk en liten, rund utstikker for å trykke ut marsipanmedaljongene. 

5. Temperer sjokoladen over et vannbad, eller i mikrobølgeovn (se veiledning for temperering av sjokolade under Tips & Triks).

6. Dypp marsipanmedaljongene enkeltvis i den tempererte sjokoladen, og legg de på et stykke bakepapir.

7. Før sjokoladen har tørket helt, kan medaljongene pyntes med litt flaksalt blandet med gullstøv, eller annen valgfri pynt.

Produkter brukt i oppskriften