Mozartkuler med brente mandler 25
Mozartkuler med en liten vri; det vil si brente mandler! Denne lekre godbiten passer ypperlig til kaffen, eller er strålende å servere sine gjester.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 25 stk.
- 0,50 dl vann
- 100 g sukker
- 150 g mandler
Slik gjør du
Keep screen on
-
Kok opp vann og sukker i en kjele til massen begynner å boble. Tilsett deretter mandlene. Rør kraftig inntil mandlene begynner og karamelliseres. Hell dem så ut på et stykke bakepapir for avkjøling.
-
Ha mandlene i en plastpose e.l. og knus dem ved å banke dem med for eksempel en kjevle.
-
Skjær nougaten i små firkanter på ca. 5 gram. Skjær deretter også marsipanen ut i firkanter på ca. 10 gram. Du trenger like mange marsipanstykker som nougatstykker.
-
Ta et stykke nougat og press inn i et stykke marsipan. Stykket skal så trilles til en kule. Gjør dette med alle stykkene.
-
Smelt sjokoladen over et vannbad. Dypp kulene i sjokoladen, før du vender dem i de knuste, brente mandlene. Legg dem på et bakepapirkledd fat til sjokoladen har stivnet. Oppbevares kjølig, i en lufttett beholder.