Nougatknas 24
Nougatknas er en fristelse uten like. Nougatmasse toppet med nøttesukker gjør denne mini-desserten eventyrlig, og en ny favoritt hos alle som prøver. Med flotte folieformer, kan disse føles luksuriøse å spise.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 24 stk.
- 0,25 dl kaldt vann
- 100 g sukker
- 50 g peanøtter , saltede
Slik gjør du
Keep screen on
-
Varm opp sukker med vannet til sukkeret er smeltet, og la sukkeret brunes litt. Ta kjelen av platen og vend i hakkede peanøtter. Hell massen ut på et stekebrett med bakepapir. La nøttesukkeret stivne helt. Knekk og knus sukkeret i en foodprosessor eller i en stor morter
-
Smelt sjokoladen sammen med nougat i et vannbad (se anvisning på sjokoladepakken). La massen avkjøle seg slik at den stivner litt. Fyll massen i en sprøytepose med stjerne-tupp og sprøyt massen i små former av folie eller papir. Strø på med nøttesukkeret.
-
Sett Nougatknasen i kjøleskapet inntil servering.