Solbær & Lakriskuler 28
Solbær og lakriskuler en en nydelig konfekt som består av mørk bakesjokolade, konsentrert solbærsaft, solbærsyltetøy, lakrispulver og ekte marsipan. Kulene dekkes så av smeltet mørk bakesjokolade. På bildet er de pyntet med Odense rosa støv som gir et lekkert og delikat resultat.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 28 stk.
- 1 ss ss konsentrert solbærsaft
- 50 g solbærsyltetøy
- 1 ts lakrispulver
-
Sjokoladetrekk
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smelt sjokoladen etter anvisning på pakken. Bruk en mellomstor skål så det er plass til øvrige ingredienser senere. Ta skålen av varmen og rør i solbærsaft, syltetøy og lakrispulver. Rasp i marsipanen og rør sammen. Massen settes kaldt i et par timer.
-
Smelt sjokoladen som skal brukes til overtrekk. Elt massen godt sammen og trill ut til små kuler på størrelse som en valnøtt. Dypp kulene i den smeltede sjokoladen og legg på et bakepapir til tørk. Kulene kan pyntes med frysetørket bær eller liknende. De oppbevares best i temperatur mellom 12 - 19 grader i en lufttett boks.