Troikakonfekt 25
Hjemmelaget troikakonfekt er en stor favoritt i julen. For å lage hjemmelaget troika trenger du marsipan, nougat, mørk bakesjokolade, konsentrert bringebærsaft og gelatin. Konfekten dyppes tilslutt i smeltet mørk sjokolade før den kjøles ned før servering.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 25 stk.
- 300 g konsentrert bringebærsaft
- 3 stk. gelatinblader
-
Sjokoladetrekk
Slik gjør du
Keep screen on
-
Finn en form som måler ca 25*25 cm. Rull marsipanen ut så den måler 25*25 cm, eller slik at den dekker hele bunnen av formen jevnt.
-
Smelt deretter sjokolade og nougat sammen til en jevn masse. Spre massen utover marsipanbunnen. Sett så hele formen på kjøl til nougat- og sjokolademassen har satt seg.
-
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann. Blandes deretter sammen med oppvarmet bringebærsaft.
-
Nå skal bringebærgeléen helles over nougaten, men pass på at den ikke er så varm slik at den smelter nougat- og sjokolademassen. Se tips ang å bruke litt potetmel før du heller geléen over. Sett deretter formen med konfekten på kjøl igjen inntil geléen har satt seg.
-
Skjær konfekten ut i passende stykker på 2,5*2,5 cm eksempelvis. Legg konfektstykkende på et bakepapir eller en rist og dekk alle bitene med tempert sjokolade som overtrekk. La sjokoladen sette seg før servering.