Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 3 anmeldelser

Chai-te kaker 20

Nydelige Chai-te kaker er perfekte å servere til dine gjester. Server dem gjerne med en varm kopp kaffe eller te på en kald høstkveld. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 20 stk.

  • 1,50 dl helmelk
  • 3 ts Sort chai-te
  • Evt. malt kanel (nellike, kardemomme eller stjerneanis kan også brukes)
  • 50 g sukker
  • 100 g rørsukker (grovt)
  • 2 ts chai-te

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Kok opp melk med chai-te og evt. krydderier (hvis du ønsker en kraftigere smak). Ta kjelen av plata og la den trekke en halv time. Finn fram en sil, og sil ut eventuelle klumper i melken.
  2. Finn fram en bakebolle, og kna sukker og marsipan lett sammen. Tilsett den krydrede melken litt etter litt. Massen skal være så bløt at den kan sprøytes ut med en sprøytepose. Tilsett litt eggehvite dersom det ikke er nok melk.
  3. Bland rørsukker med 2 ts chai-te i en skål, og sprøyt små topper av marsipanen ned i skålen med sukker. Flytt toppene over på en stekeplate med bakepapir, og dryss litt mer av sukkeret over.
  4. Sett stekeovnen på 210 °C over- og undervarme. Stek kakene i ca. 10 minutter til de har fått en gyllen farge.

Produkter brukt i oppskriften