Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
45 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
1 timer
Vurder denne oppskriften

0 av 5 stjerner basert på 0 anmeldelser

Festkransekaker med rabarbrakrem 16

Herlige festkransekaker med rabarbrakrem er en nydelig dessert. Oppskriften består av kransekakemasse fra Odense, rabarbra, sukker, vaniljestang, hvit sjokolade og mascarpone. 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 16 stk.

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Rør rabarbra, sukker og vaniljesukker i en gryte og kok opp, slik at nesten halvparten av væsken fordamper. Juster evt. fargen med litt av Iduns røde konditorfarge.
  2. Hakk sjokoladen og smelt den i den varme kompotten. Avkjøl rabarbrakremen.
  3. Hakk kransekakemassen i terninger og pisk den sammen med eggehviten fra ett til to egg (70 g eggehvite). Ha massen i en sprøytepose og sprøyt ut små topper på et bakepapir og klem de litt flate med baksiden av en skje. Stek kransekakene ved 180° C i ca. 8 minutter og sett dem til avkjøling.
  4. Pisk kremen luftig med mascarpone og hell den i en sprøytepose. Sprøyt kremen ut på halvdelen av kakene og legg de andre ovenpå. Oppbevar kakene i kjøleskapet fram mot servering.

Produkter brukt i oppskriften