Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
2 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 41 anmeldelser

Kransekake 14

Kransekake, også kalt tårnkake, er en klassisk og tradisjonell kake i mange norske hjem. En klassisk kake kan også moderniseres, og bildene her viser ulike måter å pynte kaken, slik at den passer til mange anledninger! 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 14 personer

Slik gjør du

Keep screen on

 

  1. Rull kransekakemassen i fingertykke stenger med en diameter på ca 1,5 cm. Stengene formes som ringer i kransekakeformer, eller rundt runde ringer (f.eks fra et utstikkersett). Start med den minste ringen og fortsett til det ikke er mer kransekakemasse igjen. Husk en liten kule til toppen.
  2. Stek kransekakeringene ved 210 grader, i ca 12 min, til de er gylne. Mens stengene steker: bland melis og eggehvite til glasur, og ha glasuren i en sprøytepose.
  3. Når kransekakeringene er avkjølt: sprøyt glasur i valgfritt mønster på hver av ringene. Ringene stables opp, etter hvert som de er sprøytet med glasur. Start med den største ringen og bygg oppover.
  4. Alternativt kan alle ringene sprøytes med glasur først, og så festes sammen med smeltet sjokolade mellom hver ring.

Tips!

Pynt kransekaken med sjokoladepynt! Se hvordan du kan lage forskjellig pynt under Tips og Triks.

Produkter brukt i oppskriften