Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
10 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
30 minutter
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 2 anmeldelser

Kransekakestjerne 8

Hva med å forme den klassiske kransekaken litt annerledes i år? Kransekakestjerne smaker like godt som før, men passer enda bedre inn med pynten til jul! 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 8 personer

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Smør en stekeplate med litt margarin og dryss på et tynt lag med hvetemel. Tegn opp 3 trekanter i melet med fingeren som en mal med følgende sidelenger :18 cm, 15 cm og 12 cm.
  2. Rull ut kransekakemassen til pølser, og legg de på stekebrettet på de opptegnede malene. Stekes ved 200° C med vanlig over/undervarme i ca. 12 minutter til de er gyllene i fargen. Sett til avkjøling.
  3. Lag en hvit melisglasur av siktet melis og 1/4 eggehvite. Rør sammen til en passende flytende konsistens. Lag et kremmerhus av en liten bit bakepapir og fyll i melisglasuren. Dekorer kransekakene med glasuren, og la det tørke. Sett kaken sammen. (bruk gjerne litt glasur for å "lime" de sammen på hverandre)

Produkter brukt i oppskriften