Små kransekaker med appelsin 25
Små kransekaker med appelsin er en nydelig liten dessert å servere til dine gjester i julen. Oppskriften består av kransekakemasse, appelsin, rørsukker, vaniljestang og smør.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 25 stk.
- 2 appelsin (øko)
- 100 g rørsukker
- 1 vaniljestang (kornene)
- smør til å smøre formene med
- 25 papirformer (små)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Smør de små formene. Bruk en sprøytepose og fyll formene med kransekakemassen. Stekes på 200° C i ca. 10 minutter til de er gylne.
-
Bruke en potetskreller til å skrelle appelsinene. Skjær deretter skallet i tynne strimler. Saften av de to appelsinene, samt appelsinskallet, sukker og vanilje røres sammen i en kjele. Kok opp og la det simre og redusere til du har en karamell-aktig konsistens. Ha en liten skje med appelsinmassen over hver av de lune småkakene og server!