Marengskake med sjokolade- og rabarbrakrem 12
Denne herlige marengskaken med hvit sjokolade- og rabarbra krem er noe å servere for å imponere. Pynt gjerne med friske bær på toppen
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 personer
- 6 eggehviter
- 250 g sukker
- 1 ts eddik
- 0,25 dl hvetemel
-
Krem
- 250 g rabarbra (snittede)
- 125 g sukker
- 0,50 vaniljestang
- 2 blad gelatinblader
- 5 dl kremfløte
-
Pynt
- bær (friske)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Sett ovnen på 125 °C varmluft. Pisk eggehvitene stive. Pisk halvparten av sukkeret i litt av gangen. Vend resten av sukkeret og eddiken i og pisk videre til det er helt stift. Tilsett revet marsipan samt mel og vend det hurtig sammen.
-
Lag 3 runde marengslagkakebunner på en stekeplate med bakepapir, på ca. 20 cm i diameter. Stek bunnene i ca. 45 minutter. Avkjøl bunnene og trekk bakepapiret forsiktig av.
-
Legg gelatinplatene i kalt vann. Ha rabarbra, sukker og vaniljestangen i en kjele. Kok opp til rabarbraen er mør. Fjern vaniljestangen og smelt gelatinen i den varme kompotten. Sett den til avkjøling.
-
Pisk fløten til krem og vend inn den avkjølte rabarbrakompotten samt den hakkede sjokoladen. Fordel rabarbrakremen mellom de tre bunnene og pynt kaken med friske bær og hakket sjokolade. Kaken er dermed klar til servering.