Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
30 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
7 timer
Vurder denne oppskriften

4 av 5 stjerner basert på 3 anmeldelser

Mascarponekake med friske bær og marsipan 10

En flott festkake som passer til de fleste anledninger!

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 10 personer

  • Marsipanbunn

  • 100 g sukker
  • 125 g smør (bløtt)
  • 4 egg
  • 100 g hvetemel
  • 1 ts kanel (malt)
  • 0,50 ts bakepulver
  • 0,50 øko sitron
  • Mascarponekrem

  • 4 blad gelatinblader
  • 250 g mascarpone
  • 100 g creme fraiche 18%
  • 100 g melis
  • 0,50 øko sitron
  • 3 dl kremfløte
  • 250 g bær (friske) etter smak
  • Pynt

  • 250 g
  • 250 g
  • 250 g
  • 250 g
  • 250 g

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Bunn: Rør raspet marsipan og sukker sammen i en bolle. Tilsett romtemperert smør - litt av gangen til en jevn masse. Rør inn inn eggene - ett av gangen. Sikt de tørre ingrediensene i en bolle, og tilsette blandingen - litt av gangen mens man rører rundt til en jevn røre. Rør i raspet sitronskall til sist.
  2. Fordel massen i en smurt springform med løs bunn (ca. 23 cm). Bruk gjerne bakepapir i bunnen av formen slik at det er lettere å løsne kaken fra bunnen senere. Stek bunnen midt i ovnen ved vanlig over/undervarme ved 170 °C i ca. 30-40 minutter. Ta ut og la bunnen avkjøles i formen. Del bunnen i to like tykke deler.
  3. Krem: Legg geleatinplatene i en bolle med kaldt vann i 20 minutter. I mellomtiden rører man sammen mascarponeost, Crëme Fraisé, melis, raspet sitronskall og saften fra sitronen sammen til en glatt masse. Varm opp de oppløste gelatinplatene i et vannbad, og rør det i massen med det sammen. Pisk opp kremfløten og vend den sammen med mascarponemassen. Kremen er nå ferdig.
  4. Montering: Springformen brukes nå på nytt for montering av kaken. Klipp en strimmel av bakepapir som er minst like høy som springformen. Smør litt smør på innsiden av formen og legg/klistre bakepapiret på. Legg den ene halvdelen av kakebunnen i bunnen av formen. Fordel bærene på bunnen og kremen over. Dekk bærene godt med kremen og fordel helt ut rundt kanten. Legg til sist den andre halvdelen av kakebunnen på med toppen opp. Sett kaken på kjøl i 3 timer.
  5. Dekorering: Farg ca. 2-300 gram marsipan rosa og kjevle ut til et lokk til kaken. Lag gjerne et mønster langs kanten av lokket. Fukt toppen av kaken lett med litt vann og legg lokket på midten. Resten av marsipanen farges i grønt for blader og i ønsket farger for blomster. Fest marsipanpynt med noen dråper vann. Oppbevar kaken i en luftett boks kjølig til den skal serveres.

Produkter brukt i oppskriften