Nøttekake med nougatkrem og påskeegg 14
Server denne nøttekaken til påske, eller andre anledninger. Kaken er saftig med smak av marsipan, hasselnøtter og nougatkrem. Pynt med påskeegg, og vips har du en flott påskekake
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 14 stk.
- 6 eggehviter
- 125 g sukker
- 100 g melis
- 100 g hasselnøtter
- 30 g hvetemel
-
Krem
- 6 dl kremfløte
- 1 ts pulverkaffe
- 1 ss vann (kogende)
-
Pynt
- 1 sjokoladeegg
-
ODENSE Mørk Bakesjokolade (revet)
Slik gjør du
Keep screen on
-
Bland marsipan, melis, nøtter og hvetemel i en foodprocessor, og finhakk nøttene.
-
Pisk eggehvitene stive, tilsett sukker litt av gangen og pisk til marengsen er helt stiv.
-
Bland marsipanblandingen i marengsen og fordel den i to smurte kakeformer, ca 24 cm.
-
Stek kakebunnene i ca. 1 time ved 140° C og sett de til avkjøling.
-
Varm 2 dl kremfløte til kokepunktet og smelt nougaten i den varme fløten og rør inn kaffen til slutt. Sett nougatblandingen til avkjøling.
-
Pisk resten av fløten til krem og bland den med nougatkremen. Fordel halvparten av nougatkremen imellom de to kakebunnene, og smør resten ut over topp og sider.
-
Sett kaken i kjøleskapet et par timer og pynt med påskeegg.