Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
1 timer
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
6 timer
Vurder denne oppskriften

3 av 5 stjerner basert på 39 anmeldelser

Nøttekake med nougatkrem og påskeegg 14

Server denne nøttekaken til påske, eller andre anledninger. Kaken er saftig med smak av marsipan, hasselnøtter og nougatkrem. Pynt med påskeegg, og vips har du en flott påskekake 

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 14 stk.

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Bland marsipan, melis, nøtter og hvetemel i en foodprocessor, og finhakk nøttene.
  2. Pisk eggehvitene stive, tilsett sukker litt av gangen og pisk til marengsen er helt stiv.
  3. Bland marsipanblandingen i marengsen og fordel den i to smurte kakeformer, ca 24 cm.
  4. Stek kakebunnene i ca. 1 time ved 140° C og sett de til avkjøling.
  5. Varm 2 dl kremfløte til kokepunktet og smelt nougaten i den varme fløten og rør inn kaffen til slutt. Sett nougatblandingen til avkjøling.
  6. Pisk resten av fløten til krem og bland den med nougatkremen. Fordel halvparten av nougatkremen imellom de to kakebunnene, og smør resten ut over topp og sider.
  7. Sett kaken i kjøleskapet et par timer og pynt med påskeegg.

Produkter brukt i oppskriften