Vanskelighetsgrad
Arbeidstid
20 minutter
Tid totalt
(inkl evt avkjøling, tining og steking)
24 timer
Vurder denne oppskriften

5 av 5 stjerner basert på 1 anmeldelse

Sjokolade trilogi 6

En vakker kake med smaken av både melk, mørk og hvit sjokolade.

Dette trenger du

Oppskriften er beregnet til 6 personer

Slik gjør du

Keep screen on
  1. Sjokoladekrem: Hakk opp de 3 forskjellige sjokoladene og legg de i 3 forskjellige små boller. Fløten kokes opp og fordeles jevnt over bollene med sjokolade, og røres sammen. Avkjøl sjokoladekremen helt. Konsistensen er nå ganske tynn, men disse skal piskes opp til krem senere.
  2. Sjokoladebunn: Sukker og egg piskes opp. Potetmel, hvetemel, kakao og bakepulver siktes sammen. Sjokoladen raspes på et rivjern. Bland alt sammen og smør det ut på en stekeplate med bakepapir. Kakebunnen stekes ved 210° C i 8-10 minutter, og avkjøles.
  3. Del den stekte bunnen i 4 like store deler, og pisk opp de 3 sjokoladekremene fra i går. Kaken bygges opp lagvis med kakebunn og krem, f.eks bunn, melke krem, bunn, hvit krem, bunn, mørk krem og bunn på toppen. Uansett rekkefølge på kremen, start og slutt med kakebunn. Pyntes med hjemmelagde sjokoladeruller eller annen pynt.

Tips!

Kaken kan lages dagen før den skal serveres, og oppbevares med folie over i kjøleskapet.

Produkter brukt i oppskriften