Sjokolade trilogi 6
En vakker kake med smaken av både melk, mørk og hvit sjokolade.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 6 personer
-
3 slags chokoladecreme
- 7,50 dl kremfløte (fordelt i 3 portioner af 2,5 dl)
-
Chokoladebunde
- 150 g sukker
- 4 egg
- 75 g potetmel
- 25 g hvetemel
- 20 g kakao
- 5 g bakepulver
Slik gjør du
Keep screen on
-
Sjokoladekrem: Hakk opp de 3 forskjellige sjokoladene og legg de i 3 forskjellige små boller. Fløten kokes opp og fordeles jevnt over bollene med sjokolade, og røres sammen. Avkjøl sjokoladekremen helt. Konsistensen er nå ganske tynn, men disse skal piskes opp til krem senere.
-
Sjokoladebunn: Sukker og egg piskes opp. Potetmel, hvetemel, kakao og bakepulver siktes sammen. Sjokoladen raspes på et rivjern. Bland alt sammen og smør det ut på en stekeplate med bakepapir. Kakebunnen stekes ved 210° C i 8-10 minutter, og avkjøles.
-
Del den stekte bunnen i 4 like store deler, og pisk opp de 3 sjokoladekremene fra i går. Kaken bygges opp lagvis med kakebunn og krem, f.eks bunn, melke krem, bunn, hvit krem, bunn, mørk krem og bunn på toppen. Uansett rekkefølge på kremen, start og slutt med kakebunn. Pyntes med hjemmelagde sjokoladeruller eller annen pynt.
Tips!
Kaken kan lages dagen før den skal serveres, og oppbevares med folie over i kjøleskapet.