Cupcakes med lakris 12
Kule cupcakes med lakris er perfekte til barnebursdagen! Pynt med små lakrisfisker og sett gjerne en gummibjørn på toppen, slik at det ser ut som om han fisker.
Dette trenger du
Oppskriften er beregnet til 12 stk.
-
Cupcakes
- 100 g smør (bløtt)
- 175 g sukker
- 2 egg (små)
- 250 g hvetemel
- 0,50 ts bakepulver
- 0,50 ts natron
- 200 g creme fraiche 18%
- 0,50 pakke godteri snører, lakris (ca. 50 g)
- 12 papirformer
-
Glasur
- 3 dl melis (ca. 150 g)
- 1 ss vaniljesukker
- 250 g smør (bløtt)
- 3 ss kremfløte
-
Pynt
- grillspyd i tre (halve, eller andre små pinner))
- mathyssing
- 12 lakrisfisk
- 12 gummibjørner
Slik gjør du
Keep screen on
-
Pisk smør og sukker hvit og luftig. Tilsett revet marsipan og ha eggene i et av gangen, mens du pisker.
-
Bland mel, bakepulver og natron. Sikt det inn i deigen. Vend deretter creme fraiche godt inn i deigen. Kutt lakrissnørene i små biter og vend dem godt inn i deigen.
-
Sett ovnen på 175 °C over og undrevarme. Fordel deigen i 12 muffinsformer. Fyll formene halvfulle. Stek cupcakesene i 25-30 minutter. Avkjøl cupcakesene. Pass på at cupcakesene er helt kalde før du tar på krem.
-
Pisk melis og vaniljesukker med smør i 2-3 minutter med en håndmikser. Tilsett fløte til konsistensen er kremet og fin.
-
Hell glasuren i en sprøytepose med stjernetyll. Sprøyt glasurtopper på cupcakesene.
-
Pynt med små fiskestenger, trå og lakrisfisker. Sett en gummibjørn på toppen, slik at det ser ut som om han fisker. La deg gjerne inspirere av bildet, eller vær kreativ på din egen måte.